Realitatea augmentata si realitatea virtuala vor transforma 23 milioane de locuri de munca la nivel global pana in 2030

Autor: Comunicat de presa

Joi, 12 Decembrie 2019, ora 11:16

3418 citiri

Foto: Gabriel Voicila

Utilizarea pe scara mai larga a realitatii augmentate (AR) si a realitatii virtuale (VR), in domenii precum comert, sanatate si servicii, va aduce un plus de 1,5 trilioane de dolari la PIB-ul global pana in 2030, si va transforma 23 milioane de locuri de munca, potrivit raportului "Seeing is believing", realizat de PwC la nivel global.

"Realitatea Augmentata si Realitatea Virtuala contribuie deja cu peste 46 de miliarde de dolari la PIB-ul global. Au evoluat rapid si pot fi folosite pentru a creste productivitatea, inovatia si oportunitatile de a genera venituri.

De exemplu retail, turism si industria auto sunt doar trei sectoare care exploreaza deja potentialul de a vinde si de a expune produse atat prin VR, cat si prin AR, in timp ce companiile de jocuri si divertisment utilizeaza tehnologia pentru a crea noi produse si experiente. Ele pot fi folosite cu succes si in servicii medicale, dezvoltarea de produse si servicii, training si imbunatatiri ale proceselor", a declarat Gabriel Voicila, Partener Tehnologie, PwC Romania.

Potrivit raportului, AR va continua sa aiba un aport mai mare la PIB-ul global pana in 2030, de peste un trillion de dolari, comparativ cu VR, care va genera 450,5 miliarde dolari.

In ceea ce priveste forta de munca, in prezent, mai putin de un milion de locuri de munca au fost afectate de VR si AR, dar pana in 2030 estimarile arata ca 23 de milioane de locuri de munca vor fi transformate, in special in China, SUA, Marea Britanie si Germania.

Principalele constatari ale raportului

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#realitatea augmentata locuri munca, #realitatea virtuala locuri munca , #Resurse umane

Adaugă comentariu