Romanii, de doua ori mai multe ore suplimentare, pe gratis

Joi, 22 Octombrie 2009, ora 15:15

1426 citiri

Romanii muncesc peste program din cauza reducerilor de personal, dar fara sa fie platiti, pentru ca patronii se scuza ca e criza.

In luna august, romanii au facut cu 82% mai multe ore suplimentare la locul de munca decat la inceputul anului, preluand si sarcinile colegilor concediati, transmite Realitatea TV, potrivit Ziare.com.

Doar foarte putini dintre acestia sunt si platiti pentru timpul stat peste program. Potrivit BestJobs, doar 17,1% din salariati sunt remunerati pentru orele suplimentare in timp ce 15,8% spun ca doar ocazional sunt recompensati de catre patroni.

Romanii muncesc mai mult ca francezii sau belgienii

Chiar si fara orele suplimentare, norma obisnuita de lucru de 41,8 ore ii plaseaza pe romani in topul europenilor. In Franta norma este de 38,4 ore, in Belgia 38,6 iar in Irlanda 38,9 ore.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor

Sursa: Business24

#criza, #economie, #reduceri , #Stiri Locuri de munca

Adaugă comentariu