Copilul crizei, aruncat la lei de UE? Ce efecte ar avea un Grexit asupra Romaniei

Miercuri, 28 Ianuarie 2015, ora 08:25

1223 citiri

Alegerile parlamentare din Grecia, care au avut loc duminica, au provocat un val de intrebari legate de viitorul zonei euro. Votul elenilor va conduce, intr-un final, la iesirea din uniunea monetara? Si care vor fi costurile? Dar cum va fi afectata Romania de aceste evenimente?

Votul elenilor i-a asigurat puterea liderului partidului extremist de stanga Syiriza, Alexis Tsipras (foto), care a promis ca va pune capat austeritatii, astfel ca intreaga Europa, inclusiv Romania, asteapta sa vada directia pe care o va urma "copilul crizei".

Syriza, victorie zdrobitoare in Grecia - "Copilul crizei europene" a intors politica cu susul in jos (Video)

O destabilizare a uniunii monetare pare a fi putin probabila, cel putin pentru moment, mai ales ca declaratiile celor care fac parte din formatiunea care a iesit invingatoare nu semnaleaza ca Grecia va intoarce cu totul spatele zonei euro si constructiei europene, in general.

Alexis Tsipras, care are sarcina de a forma noul guvern al ...citeste mai departe despre "Copilul crizei, aruncat la lei de UE? Ce efecte ar avea un Grexit asupra Romaniei" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#Romania rezultat alegeri Grecia, #Romania efecte Grexit, #efecte Grexit, #efecte Grecia iesire zona euro , #Stiri Macroeconomie

Adaugă comentariu