Mugur Isarescu explica de ce Romania tine aurul la Londra, nu in tara

Sambata, 27 August 2016, ora 08:57

918 citiri

Foto: Pexels/Unsplash

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a explicat ca rezerva internationala - aurul si cele 32 de miliarde de euro - este tinuta in afara tarii pentru ca, de exemplu, astfel se poate verifica existenta acesteia in orice clipa pe plan international in sistemul de conturi.

Altfel, a spus Isaresc in cadrul unei prelegeri sustinute la Alba Iulia, rezerva internationala nu ar avea "nicio valoare".

"Pentru ca multa lume considera ca e ceva necurat aici, de ce BNR tine aurul la Londra. Pai, aurul este parte din rezerva noastra internationala. E rezerva internationala. Nu e rezerva interna. Toata rezerva internationala a unei tari se tine in exterior, ca de-aia se numeste rezerva internationala. Cei 32 de miliarde de euro, 37 de miliarde echivalent de dolari, nu-i tinem in tara. Daca i-am tine in tara nu ar avea absolut nicio valoare. Nu ar asigura stabilitatea. Ii tinem in conturi in strainatate. Asa se tine", a declarat guvernatorul BNR.

Isarescu a adaugat ...citeste mai departe despre "Mugur Isarescu explica de ce Romania tine aurul la Londra, nu in tara" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”

Sursa: Business24

#Isarescu rezerva aur, #Isarescu rezerva internationala , #Stiri Macroeconomie

Adaugă comentariu