Romania ar putea "esua" in urmatorii 2-3 ani

Luni, 30 August 2010, ora 17:22

1145 citiri

Economistul Kenneth Rogoff, profesor la Universitatea Harvard, anticipeaza ca unele state din Europa de Est ar putea "esua" in urmatorii doi-trei ani in urma masurilor de consolidare bugetara, Romania fiind pe lista tarilor care "s-ar putea clatina", potrivit revistei Profil, preluata de Bloomberg.

Rogoff a declarat, intr-un interviu acordat publicatiei vieneze, ca nu toate statele din regiune "vor supravietui consolidarii bugetelor de stat", potrivit agentiei Mediafax.

Ucraina, Romania si Ungaria "s-ar putea clatina", dar nu este posibil de anticipat care state vor esua, a aratat reputatul economist.

Austria va fi de asemenea afectata din cauza legaturilor stranse cu economiile est-europene si urmeaza sa treaca un adevarat test de stres, a avertizat Rogoff. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor

Sursa: Business24

#bugetare, #economie, #masuri , #Buget

Adaugă comentariu