Seful Consiliului Fiscal despre cat ne costa masurile Guvernului PSD

Miercuri, 11 Ianuarie 2017, ora 10:11

1398 citiri

Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru, a explicat ce ar trebui sa faca Guvernul condus de Sorin Grindeanu pentru a nu depasi deficitul bugetar de 3% convenit de tara noastra cu Uniunea Europeana.

Dumitru a declarat, intr-un interviu acordat Romania Libera, ca "cel mai important lucru pentru anul 2017 il constituie masurile care s-au luat recent de catre Parlament si de catre Guvern, de crestere a cheltuielilor", care totalizeaza in jur de 1,5% din PIB.

"Daca facem calculul, estimarea noastra, in acest moment, pe scenariul de baza pentru anul 2017 este ca, daca nu se mai ia nici o masura pe venituri sau pe cheltuieli bugetare, in afara de cele luate deja, deficitul bugetar ajunge undeva intre 4% si 4,5%", a avertizat seful Consiliului Fiscal.

"Ceea ce este peste tinta de deficit bugetar maxim UE, de 3%, dincolo de care Comisia Europeana declanseaza procedura de deficit bugetar excesiv", a subliniat acesta.

Dumitru sustine ca deficitul estimat este "mult prea mare",... citeste mai departe despre "Seful Consiliului Fiscal explica de ce s-a ajuns la asa-zisa gaura din buget si cat ne vor costa, de fapt, masurile luate acum de Guvernul PSD" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#sef Consiliu Fiscal deficit, #Guvern PSD deficit , #Stiri Macroeconomie

Adaugă comentariu