Zacamant urias de petrol, in mijlocul unui scandal politic mai vechi de un secol

Miercuri, 20 Ianuarie 2016, ora 12:20

1328 citiri

Foto: telesurtv.net

Compania americana Exxon Mobil a descoperit de curand un zacamant urias de petrol, insa a "aterizat" intr-un scandal politic care dureaza de mai bine de un secol.

Guyana, o mica tara din America de Sud, nu produce in prezent nici macar un litru de "aur negru", iar populatia sa e destul de saraca.

Insa situatia natiunii sud-americane s-ar putea schimba odata cu descoperirea facuta de compania Exxon Mobil din SUA, transmite Business Insider, care citeaza OilPrice.com.

Anul trecut, acest gigant energetic a anuntat ca a gasit un zacamant urias de titei, de 700 de milioane de barili, care ar valora 40 de miliarde de dolari, adica de 13 ori mai mult ca PIB-ul anual al tarii.

Pentru o natiune cu o populatie de aproape un milion de persoane, aceasta exploatare ar putea aduce schimbari importante. Intr-un singur deceniu, Guyana ar trece de la drumuri nepavate si intreruperi ale alimentarii cu energie la o economie dezvoltata si cu influenta regionala.

Si pentru Exxon e o veste ...citeste mai departe despre "Zacamant urias de petrol, in mijlocul unui scandal politic mai vechi de un secol" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#Exxon zacamant scandal politic, #zacamant scandal politic, #Exxon petrol Guyana, #petrol Guyana , #Stiri Macroeconomie

Adaugă comentariu