Al Jazeera scrie despre partizanatul presei din Romania: De la Hotnews la Romania TV

Miercuri, 05 Aprilie 2017, ora 12:24

2607 citiri

Foto: Ziare.com

La peste doua luni de la inceputul celor mai mari proteste antiguvernamentale din Romania postdecembrista, presa externa continua sa acorde spatii acestor evenimente, dar si modului in care ele au fost relatate de jurnalistii din tara noastra.

Al Jazeera scrie despre "provocarile relatarii despre coruptia din Romania".

"Sunt institutiile de presa din Romania prinse intr-un conflict de interese atunci cand relateaza despre cea mai importanta stire a tarii?", continua sursa citata, care prezinta situatia de la inceputul anului.

Dupa alegerile parlamentare de la sfarsitul lui 2016, romanii au ales un nou guvern, iar o luna mai tarziu acel guvern a fost pus sub o mare presiune, dupa ordonantele de urgenta pe Justitie.

Insa nu a fost vorba despre o lupta impotriva coruptiei, ci opusul - Guvernul a vrut sa relaxeze un pic aceasta lupta.

Institutiile de presa din tara noastra au fost acuzate ca sunt partizane in relatarea despre protestele uriase ce au urmat - cele considerate apropiate Guvernului si PSD au fost vizate de asemenea de protestatari, care le-au numit parte a problemei coruptiei.

Al Jazeera scrie ca multe dintre aceste institutii de presa au un conflict de interese, din moment ce proprietarii lor fie au fost inchisi, fie sunt anchetati de DNA, si a stat de vorba cu patru jurnalisti romani.

"Coruptia se intinde in intreaga societate romaneasca", a spus Mirela Neag, jurnalist de investigatii al Gazetei Sporturilor.

"Parte a presei este desigur partinitoare, nefiind obiectiva cand relateaza subiecte importante ce au legatura cu coruptia, deoarece totdeauna au avut ceva sau pe cineva de aparat", a adaugat aceasta.

Unii dintre jurnalisti care nu au fost de partea Guvernului in timpul protestelor au fost enumerati de ministrul de Interne, Carmen Dan. Intr-o conferinta de presa, ministrul a citit numele acestor jurnalisti despre care a spus ca au instigat la proteste.

Intre timp, posturile de televiziune apropiate de Guvern au incercat discreditarea miscarii de protest, fiind apoi de asemenea vizate in cadrul manifestatiilor.

"Oamenii au iesit pe strazi pentru ca au vrut ca lupta anticoruptie sa continue si pentru ca au vrut ca Guvernul sa lase Justitia sa-si faca treaba", spune Cristian Pantazi, de la Hotnews, citat in articol.

In ce priveste DNA, Al Jazeera noteaza ca sondajele indica faptul ca 60 la suta dintre romani au incredere in aceasta institutie si doar 30 la suta au incredere in posturile de televiziune - unele ...citeste mai departe despre "Al Jazeera scrie despre partizanatul presei din Romania: De la Hotnews la Romania TV" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine

Sursa: Business24

#Al Jazeera presa Romania proteste, #televiziuni Romania proteste, #presa Romania relatare coruptie , #Stiri Media

Adaugă comentariu