Mediaset a achizitionat aproape 10% din Prosieben

Miercuri, 29 Mai 2019, ora 11:20

3055 citiri

Foto: CC0 Creative Commons

Operatorul italian de televiziune cu plata Mediaset a anuntat miercuri achizitionarea unei participatii de 9,6% in rivalul german ProSiebenSat.1, transmite Reuters.

Mediaset, fondat in 1987 de fostul premier italian Silvio Berlusconi, a anuntat in ultimele luni ca este in favoarea crearii unui jucator pan-european in sectorul TV pentru a face fata concurentei din acest sector.

Dupa anuntarea tranzactiei, actiunile Prosiebensat.1 au urcat la bursa cu 12%, in timp ce titlurile Mediaset au crescut cu peste 2%.

"Achizitia prietenoasa a participatiei in ProSiebenSat.1 este o alegere pe termen lung, menita sa creeze valoare si sa sporeasca vizibilitatea internationala", a afirmat directorul general al Mediaset, Piersilvio Berlusconi.

Tranzactia dintre Mediaset si Prosieben vine dupa ce luni operatorul de televiziune cu plata Canal Plus a anuntat achizitionarea rivalului european M7, intr-o tranzactie evaluata la aproximativ un miliard de euro (1,12 miliarde de dolari) . In urma achizitiei, Canal Plus isi extinde prezenta in Olanda, Belgia, Cehia, Slovacia, Austria, Ungaria si Romania, se arata intr-un comunicat al Canal Plus, post detinut de grupul francez Vivendi.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro

Sursa: Agerpres

#Mediaset achizitie ProSeieben , #Televiziune

Adaugă comentariu