Patronatul european saluta scaderea monedei unice

Marti, 28 Octombrie 2008, ora 10:14

1023 citiri

Patronatul european a salutat ieri scaderea monedei unice in raport cu dolarul, considerata ,,pozitiva' pentru exportatorii europeni, dar a regretat volatilitatea insemnata a ratei de schimb valutar, informeaza AFP. Scaderea actuala a euro ,,este, evident pozitiva', este ,,pozitiva pentru exportatori', a declarat directorul general al organizatiei patronale europene BusinessEurope, Philippe de Buck, in timpul unei conferinte de presa.

Euro a atins luni cel mai scazut nivel, de 1,2334 dolari, si a trecut, pentru prima data de la 26 aprilie 2006 sub 1,24 dolari, in contextul temerilor persistente de recesiune si al fluctuatiilor provocate de ,,biletul verde'.

Anul trecut, patronatul european estimase ca euro ,,va atinge un nivel dureros pentru intreprinzatorii europeni', cand moneda unica a depasit pragul de 1,40 dolari.

Dar dupa recordul sau din 15 iulie 2008, de 1,6038 dolari, euro nu a incetat sa dea inapoi si a pierdut aproape un sfert din valoarea sa.

,,Ceea ce este foarte important, este sa stabilizam situatia ratei de schimb', a precizat Philippe de Buck.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american

Sursa: Business24

Adaugă comentariu