Geoana: Cota diferentiata nu aduce pierderi economiei, ci castiguri oamenilor care sustin economia

Sambata, 15 Februarie 2014, ora 14:01

1631 citiri

Cota diferentiata nu aduce pierderi de miliarde economiei, ci castiguri de miliarde oamenilor care sustin economia, precizeaza sambata senatorul PSD Mircea Geoana intr-un comunicat.

"Nu introducerea cotei diferentiate cu praguri mai mici de 16% este periculoasa pentru cuantumul veniturilor de la bugetul de stat, ci pierderea a 2,3 miliarde de euro, ce nu au ajuns la bugetul de stat pentru ca tinta de colectare pe 2013 nu a fost indeplinita", sustine Geoana.

Senatorul PSD mai spune ca daca acesti bani ar fi fost folositi pentru investitii in 2013, "ar fi generat un impact de un plus de 9 miliarde EUR la PIB in perioada 2014-2018, ar fi permis reducerea TVA cu 4 puncte procentuale, de la 24% la 20% si ar fi determinat ca rata somajului sa scada sub 6% in 2016 si la 5% in 2018 (de la un nivel de 7,1% la final de 2013)".

El adauga ca este obligatia celor care vor veni in Guvern dupa remaniere sa indrepte lucrurile. "Daca vom colecta mai bine, vor exista mai multe resurse pentru o atat de necesara reducere de taxe, atat pentru populatie, cat si pentru firme", conchide senatorul PSD.

Mircea Geoana a fost numit, recent, de premierul Victor Ponta, drept Inalt Reprezentant al Primului-Ministru pentru promovarea proiectelor economice strategice si de diplomatie publica, post infiintat in cadrul Cancelariei premierului.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Agerpres

#geoana impozite, #romania geoana, #impozite Romania , #PSD

Adaugă comentariu