Geoana: taxele vor creste si mai mult

Duminica, 11 Iulie 2010, ora 18:40

1360 citiri

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, duminica, ca, in opinia sa, data fiind contractia economica estimata de specialisti, de -2 sau -3%, la finele lui 2010 vor trebui luate masuri si mai dure pentru cresterea veniturilor la buget, el anticipand ca taxele vor creste si mai mult, potrivit Mediafax.

"Aceasta formula de crestere a taxelor nu se va opri aici.

Din punct de vedere al cifrelor si al contractiei economice, care va fi mult mai mare decat cea prognozata azi - specialistii economici spun ca vom avea o scadere economica in 2010 de -2, -3 % fata de -0,5%, cat e azi calculata - ceea ce inseamna ca, spre finalul anului, vor trebui sa ia masuri si mai dure de a creste veniturile la buget pentru a acoperi deficitul", a spus Geoana.

El a aratat ca acest lucru insemna, in primul rand, ca nu va exista nicio masura de austeritate care a fost adoptata si care sa fie retrasa la 31 decembrie 2010 sau la 1 ianuarie 2011. "Deci oamenii vor ramane cu salariile diminuate.

Taxele vor ramane mari si anticipez ca vor creste taxe suplimentare pentru a putea sa isi acopere acest deficit", a spus Geoana.

El a mai aratat ca ideea privind eventuala reducere a TVA prin impozitarea pensiilor este o "aberatie economica" si o masura antisociala care nu va conduce la nimic. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#geoana, #taxe, #masuri de austeritate, #pensii, #tva , #stiri Mircea Geoana

Adaugă comentariu