Samsung neaga ca ar achizitiona Nokia

Luni, 11 Iunie 2012, ora 19:54

1167 citiri

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a negat ca ar fi interesat sa achizitioneze Nokia, ceea ce a provocat declinul la bursa al actiunilor companiei finlandeze cu 2%, transmite Reuters.

Vineri, actiunile Nokia au urcat la bursa din Helsinki cu 6% pe fondul speculatiilor privind posibila oferta a Samsung privind achizitionarea companiei finlandeze.

"Astfel de rapoarte sunt pur speculative si nu sunt adevarate", se arata in comunicatul Samsung.

Grupul sud-coreean a inregistrat un profit net record de 4,46 miliarde de dolari in primul trimestru al acestui an, in conditiile in care divizia de telefoane mobile a vandut peste 20.000 de smartphone-uri Galaxy pe ora.

Potrivit firmei de cercetare de piata Strategy Analytics, in primele trei luni ale acestui an, Samsung a vandut 93,5 milioane de telefoane mobile, detronand in premiera liderul mondial Nokia. Numarul total de telefoane vandute include si 44,5 milioane smartphone-uri, ceea ce inseamna ca Samsung controleaza 30,6% din piata smartphone, fata de 24,1% in cazul Apple, care a vandut 35,1 milioane iPhone-uri.

Samsung a precizat ca profiturile inregistrate de divizia sa de telefoane mobile s-au triplat pana la 3,8 miliarde de dolari, fiind responsabile pentru 73% din profitul total.

Nokia a anuntat recent ca isi mentine obiectivul de a reduce costurile cu peste un miliard de euro pana in 2013. Anul trecut, directorul general al companiei finlandeze a dezvaluit un plan care prevede eliminarea a 3.500 de locuri de munca. Nokia a anuntat in 2011 inchiderea fabricii de telefoane de la Jucu (Romania), decizie in urma careia vor fi disponibilizati 2.200 de angajati.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
NVIDIA își îndreaptă atenția către industria roboților umanoizi. Ce a declarat CEO-ul companiei
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine

Sursa: Agerpres

#Samsung achizitie Nokia, #Nokia actiuni bursa, #Samsung vanzari T1 , #Telefoane mobile

Adaugă comentariu