Snapchat, o aplicatie care nu a produs niciodata bani, evaluata la 10 miliarde de dolari

Joi, 31 Iulie 2014, ora 16:38

1418 citiri

Compania Snapchat, care a realizat o aplicatie prin intermediul careia mesajele si fotografiile se autodistrug, este in negocieri cu mai multe companii chineze pentru o investitie care ar putea sa ridice valoarea acesteia la o suma de 10 miliarde de dolari, informeaza huffingtonpost.com.

Conform sursei citate, valoarea atat de mare a Snapchat este specifica industriei de telecomunicatii din SUA, insa The Huffington Post atrage atentia ca aceasta companie a avut pana in prezent venituri de 0 dolari.

Potrivit Bloomberg, un grup de investitori, intre care se afla si Alibaba, versiunea chineza a retailerului Amazon, este interesat de achizitionarea acestei aplicatii. Un purtator de cuvand al Snapchat a refuzat sa comenteze informatia.

Snapchat a intrat in atentia internationala a media dupa ce atat Facebook, cat si Google au facut oferte de 3 miliarde de dolari, respectiv 4 miliarde de dolari pentru a cumpara aceasta aplicatie. Insa, Snapchat a refuzat ambele oferte.

In luna mai, Federal Trade Commission a anuntat ca a incheiat un acord cu compania Snapchat, pe care a acuzat-o ca isi insala utilizatorii in privinta caracterului efemer al "snaps"-urilor publicate (fotografii, mesaje video, mesaje text), despre care se presupune ca ar trebui "sa dispara pentru totdeauna" in mai putin de 10 secunde. Snapchat a neglijat mai ales sa ii informeze pe utilizatori in legatura cu faptul ca "snaps"-urile pot fi salvate pe termen nedeterminat, utilizand alte aplicatii.

Acest serviciu pentru telefoane inteligente a devenit foarte popular dupa lansarea sa in septembrie 2011. Insa succesul sau a generat multe ingrijorari, pentru ca aplicatia poate sa ofere adolescentilor o falsa impresie de securitate atunci cand isi publica fotografiile.

FTC a acuzat Snapchat si de faptul ca a colectat, fara sa ii anunte, contactele din agendele utilizatorilor sai care poseda un iPhone, un iPad sau un iPod.

Aceeasi institutie americana a reprosat faptul ca Snapchat nu si-a securizat suficient serviciul "Find a Friend", care a permis piratilor cibernetici sa acceada in baza sa de date si sa fure astfel nume si numere de telefon de la 4,6 milioane de utilizatori.

Nicio amenda nu a fost aplicata, insa Snapchat ar putea face obiectul unor sanctiuni financiare, daca nu va respecta conditiile acestui acord, dupa cum a mai spus FTC. Snapchat a promis, intr-un comunicat, ca va raspunde chestiunilor semnalate de FTC si a precizat ca a rezolvat deja mai multe dintre aceste probleme.

Totodata, Snapchat si-a asigurat utilizatorii ca va continua sa investeasca in sisteme de securitate si in mijloace tehnice care sa impiedice comiterea unor abuzuri.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
NVIDIA își îndreaptă atenția către industria roboților umanoizi. Ce a declarat CEO-ul companiei
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine

Sursa: Mediafax

#Compania Snapchat, #aplicatia Snapchat, #aplicatii telefoane , #Aplicatii mobile

Adaugă comentariu