Isarescu a intrat in Cartea Recordurilor

Joi, 16 Iulie 2009, ora 11:44

2068 citiri

Mugur Isarescu a intrat oficial, joi, in Cartea Recordurilor ca fiind guvernatorul care a stat cel mai mult la conducerea unei banci centrale, dupa ce si-a inceput mandatul in 1990, conform World Records Academy, precizeaza NewsIn.

Isarescu, in varsta de 60 de ani, a coordonat timp de 19 ani politicile economice ale Romaniei, fiind considerat de unii premierul "ascuns" al tarii.

De asemenea, multi considera ca echipa condusa de Isarescu, in cadrul BNR, a salvat Romania de la un colaps asemanator celui din Bulgaria, dupa ce a crescut rezervele nationale de aur si euro, a temperat inflatia si a introdus leul nou.

Rolul jucat de Isarescu in economia romaneasca este comparat cu cel al lui Laszcek Balcerowicz, care a implementat reformele din Polonia.

Este singurul politician roman membru al Comisiei Trilaterale. De asemenea, este membru al Clubului de la Roma. A fost prim-ministru in perioada decembrie 1999 - noiembrie 2000.

Desi a detinut aceasta functie numai un an, multi spun ca Isarescu a inceput procesul de reforma, continuat apoi de Adrian Nastase si Calin Popescu - Tariceanu.

In 1999, Isarescu a deschis negocierile cu Uniunea Europeana, proces incheiat in 2004.

Isarescu este autorul a numeroase articole si carti de economiei. Este doctor in economie (Academia de Studii Economice, Bucuresti).

World Records Academy este principala autoritate la nivel mondial in certificarea recordurilor. 

 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”

Sursa: Business24

#cartea, #functii, #isarescu, #politician, #recordurilor , #stiri Mugur Isarescu

Adaugă comentariu