Boc: Petrom nu este al romanilor

Joi, 10 Martie 2011, ora 23:30

1612 citiri

Statul a utilizat si va continua sa utilizeze toate parghiile pe care le are la dispozitie, in cadrul european, pentru a opri cresterea aberanta a preturilor la carburanti, care este insa determinata si de evolutia pretului pe piata internationala, a declarat, joi, premierul Emil Boc, potrivit Mediafax.

"Eu am spus si o repet: raul primordial se afla in vanzarea rezervelor de petrol ale tarii in 2004 de Adrian Nastase. Ne place sau nu, astea este realitatea. Petrom-ul nu mai este al romanilor", a adaugat Boc.

Intrebat de jurnalisti cine sunt reprezentantii statului in Consiliul de Administratie al Petrom, premierul a raspuns ca astfel de informatii vor fi prezentate de ministrul Economiei.

Marti, premierul a afirmat ca majorarea pretului la carburanti reprezinta un efect prost al faptului ca rezervele de petrol ale tarii au fost cedate anterior, in 2004, printr-un contract defavorabil, singurul lucru aflat acum la indemana Guvernului fiind doar sa continue controlul prin ANAF si Consiliul Concurentei. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”

Sursa: Business24

#petrom, #emil boc, #carburanti, #crestere preturi la carburanti , #stiri Petrom

Adaugă comentariu