Euro Habitat: Decizia Tribunalului de a intra in insolventa este o eroare

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 13:43

3129 citiri

Dezvoltatorul proiectului Planorama, compania israeliana Euro Habitat, considera ca hotararea Tribunalului de la sfarsitul lunii iunie de intrare in insolventa este o eroare, intrucat datoria fata de cumparatorul care a cerut deschiderea procedurii a fost achitata inainte de pronuntarea deciziei, informeaza NewsIn.

"Este mai mult decat regretabil faptul ca tribunalul a luat aceasta decizie bazandu-se pe cererea unei singure cliente fata de care S.C. Euro Habitat SRL si-a achitat integral datoria inca din data de 18 iunie 2010. De asemenea, este de regretat faptul ca S.C. Euro Habitat SRL nu a fost citata si nu a avut cunostinta de existenta acestui dosar pe rolul instantelor judecatoresti si de aceea nu si-a putut exercita dreptul legal la aparare", au precizat miercuri reprezentantii Euro Habitat.

Totodata, conform opiniei consultantilor legali ai companiei, decizia tribunalului este o eroare, avand in vedere faptul ca debitul a fost achitat integral catre client inainte de pronuntarea deciziei, iar singura cale legala de a schimba aceasta decizie este prin recurs.

"In vederea minimizarii prejudiciilor pentru toate partile implicate, inclusiv pentru clientii companiei, SC Euro Habitat SRL l-a contactat deja pe administratorul judiciar si a solicitat o intalnire pentru a discuta urgent problemele legate de proiect si de planul de reorganizare", mai spun reprezentantii dezvoltatorului.

Tribunalul Bucuresti a decis, in 30 iunie, intrarea in insolventa a companiei Euro Habitat, care dezvolta proiectul Planorama din Capitala, la cinci ani de la inceperea lucrarilor.

Hotararea a fost luata la cererea unui client care cumparase un apartament de sub 100.000 de euro.

In aprilie, compania a anuntat ca a semnat un acord cu Piraeus Bank pentru primirea finantarii necesare reluarii lucrarilor de constructii, promitand cumparatorilor ca anul acesta se vor muta in apartamente. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#euro, #habitat, #insolventa, #tribunal , #stiri Piraeus Bank

Adaugă comentariu