Ce preturi au scazut cel mai mult in luna iulie

Luni, 12 August 2013, ora 10:10

2624 citiri

Cele mai mari reduceri de preturi din luna iulie au fost inregistrate la categoriile "legume si conserve de legume" - 13,3% si "fructe si conserve din fructe" - 4,49%, anunta Institutul National de Statistica (INS).

Fata de luna iunie, preturile marfurilor nealimentare si tarifele serviciilor au crescut cu 0,5%, respectiv cu 0,3%.

Cel mai mult s-au scumpit tigarile si energia electrica, preturile urcand cu 8,04%, respectiv 5,57%, iar in ceea ce priveste serviciile principala crestere, de aproape 9%, este cea cu apa, canalizarea si salubritatea.

In iunie preturile de consum ale populatiei au stagnat fata de luna anterioara, rata anuala a inflatiei plasandu-se la 5,37%.

Preturile de consum au scazut in iulie cu 0,34% fata de luna anterioara, dupa ce alimentele s-au ieftinit cu 1,6%, astfel ca rata anuala a inflatiei a ajuns la 4,41%, potrivit datelor anuntate luni de Institutul National de Statistica (INS).

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american

Sursa: Mediafax

#preturi consum Romania, #pret legume 2013, #scadere pret produse alimentare, #scumpiri tigari, #scumpiri energie , #Cosul de consum

Adaugă comentariu