Pretul aurului ar putea creste, ca urmare a deciziei FMI

Autor: Alexandra Grigore

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 16:21

1679 citiri

Pretul aurului ar putea creste, ca urmare a deciziei luate de Fondul Monetar International, care intentioneaza sa isi majoreze capacitatea sa de acordarea a imprumuturilor.

FMI vrea sa isi extinda capacitatea de imprumut cu 500 de miliarde de dolari, pentru a proteja economia globala in fata unei noi agravari a crizei datoriilor din Europa, arata surse familiare cu discutiile, citate de Bloomberg.

Dolarul s-a depreciat in fata euro, dupa ce premierul elen Lucas Papademos a reluat discutiile cu detinatorii de obligatiuni private.

Pretul aurului a crescut pana la nivelul record al ultimelor luni, ajutat de speculatiile referitoare la relaxarea politicii monetare din China.

"Relaxarea fiscala din zona euro si politicile monetare de acomodare sprijina depozitele de lingouri de aur", crede Andrey Kryuchenkov, analist in cadrul VTB Capital, din Londra.

Pretul aurului cu livrare in luna februarie a ajuns la 1.655 dolari uncia, in timp ce lingourile cu livrare imediata s-au scumpit cu 0,2% pana la 1.654 dolari pentru o uncie, pe pietele din Londra.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului

Sursa: Business24

#pret aur, #valoare investitie aur, #crestere pret aur , #Pret aur

Adaugă comentariu