Pretul petrolului a crescut la peste 80 dolari/baril

Marti, 07 Octombrie 2008, ora 09:41

1445 citiri

Pretul petrolului a crescut la peste 88 dolari/baril, recuperand din pierderile de 6 dolari ce au dus la atingerea celei mai mici valori din ultimele opt luni, in sedinta anterioara, cand investitorii au prevazut o recesiune a economiei mondiale si scaderea cererii de petrol, scrie Reuters. Guvernele din intreaga lume s-au straduit sa ia noi masuri pentru a controla extinderea rapida a crizei creditelor, pe fondul unei tendinte generalizate de vanzare in cadrul  burselor.


Pretul petrolului tranzactionat pe piata din Statele Unite, cu livrare in noiembrie, a crescut cu 75 centi, la 88,56 dolari/baril, marcand prima crestere din ultimele cinci sedinte de tranzactionare.


Scumpirea a avut loc dupa ce pretul petrolului scazuse luni la 87,56 dolari/baril, coborand pentru prima oara de la inceputul lunii februarie, sub nivelul de 90 dolari/baril.


Petrolul Brent s-a scumpit cu 46 centi, la 84,14 dolari/baril.


Criza ce a debutat anul trecut pe piata ipotecara americana zguduie inca increderea investitorilor din intreaga lume, Suedia, Austria si Danemarca urmand exemplul Germaniei in oferirea de garantii pentru depozitele bancare.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american

Sursa: Business24

Adaugă comentariu