Pretul petrolului creste usor, dupa ce rata somajului din SUA scade

Autor: Alexandra Grigore

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 13:09

1779 citiri

Pretul barilului de petrol a avansat usor, inainte de anuntul guvernului american. Departamentul Muncii trebuie sa faca oficiala scaderea ratei somajului, eveniment care a alimentat optimismul investitorilor.

Contractele futures pe petrol si-au revenit, dupa ce au inregistrat o pierdere saptamanala, scrie Bloomberg Bloomberg. Rata somajului in SUA a scazut, dupa ce 140.000 de someri s-au angajat, luna trecuta. In decembrie, alti 200.000 de americani isi gasisera un loc de munca.

Pretul petrolului crude, cu livare in martie a fost de 96.85 de lei pentru un baril, cu 49 de centi mai mult. Contractele futures au pierdut 1,3%, pana la 96.36 de dolari, cel mai mic nivel din 19 decembrie. Preturile au scazut cu 2,7%, in total, saptamana aceasta.

Costul barilului de titei brent, cu livrare in luna martie, a crescut pana la 112.64 de dolari. Joi pretul l petrolului crude cu livrare in luna martie a ajuns la 97.67 de dolari pentru un baril, cu sase centi mai mult decat costul inregistrat miercuri.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca

Sursa: Business24

#pret petrol, #crestere pret petrol, #crestere petrol , #Pret petrol

Adaugă comentariu