Gabriel Resources ameninta: Vom face schimbari radicale la proiectul Rosia Montana

Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 14:40

1952 citiri

Directorul Executiv al Gabriel Resources Jonathan Henry

Gabriel Resources cere de urgenta o noua lege a minelor in Romania. In caz contrar, compania va fi fortata sa faca schimbari radicale in legatura cu proiectul minier de la Rosia Montana, a avertizat, marti, directorul executiv Jonathan Henry.

O propunere legislativa legata de proiect a fost respinsa, saptamana trecuta, de o comisie speciala a Parlamentului.

Exploatarea de la Rosia Montana s-a confruntat cu opozitii serioase in legatura cu planul canadienilor de a folosi cianura in extragerea aurului si argintului, dar si dezbateri aprinse in ceea ce priveste aportul pentru economie si numarul de locuri de munca ce vor fi create.

Totusi, un raport realizat de comisia speciala a Parlamentului a propus o abordare extinsa a legii, astfel incat sa cuprinde toate proiectele miniere, nu doar cel de la Rosia Montana.

Citeste mai multe despre Gabriel Resources ameninta: Vom face schimbari radicale la proiectul Rosia Montana pe Ziare.com.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Economia Rusiei contra cronometru. Spoiala de suprafață a industriei în floare, finanțată de China, și realitatea cruntă a vieții oamenilor de rând
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul

Sursa: Business24

#Gabriel Resources Jonathan Henry, #strategie Gabriel Resources Romania, #minerit Rosia Montana, #Gabriel Resources Rosia Montana , #Gabriel Resources

Adaugă comentariu