Guvernul vrea sa prioriteze investitiile

Vineri, 07 Mai 2010, ora 15:47

1099 citiri

Masurile anuntat joi de presedintele Traian Basescu conduc la mentinerea unui deficit bugetar sub 7% din PIB, iar Guvenul elaboreaza in prezent un plan de prioritizare a investitiilor publice si de achitare a datoriilor restante catre firme, informeaza un comunicat remis vineri de Executiv, precizeaza NewsIn.

"Prim-ministrul Emil Boc si ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, lucreaza in prezent la finalizarea scrisorii de intentie la acordul stand-by incheiat cu FMI.

Aceasta scrisoare contine ca si puncte centrale masurile anuntate, care conduc la mentinerea deficitului bugetar sub 7% din PIB, stopand practic cresterea deficitului bugetar la 9%, cum s-ar fi intamplat in lipsa acestor masuri.

Seful Executivului, impreuna cu ministrii Cabinetului, elaboreaza la un plan de prioritizare a investitiilor publice, in vederea sustinerii activitatii economice, si de achitare a datoriilor restante catre firme", se arata in comunicat.

Documentul precizeaza ca premierul va face o declaratie oficiala dupa finalizarea scrisorii de intentie, care are ca puncte de referinta masurile comunicate joi de seful statului.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#guvern, #investitii, #deficit, #bugetar , #stiri Sebastian Vladescu

Adaugă comentariu