Facebook a depus dosarul de listare la Bursa

Joi, 02 Februarie 2012, ora 09:40

1232 citiri

Facebook se listeaza la Bursa

Facebook a depus miercuri dosarul de listare la Bursa, dezvaluind ca intentioneaza sa puna pe piata titluri in valoare de aproximativ 5 miliarde de dolari.

Site-ul cu 845 de milioane de utilizatori nu a raportat data prevazuta a tranzactiei care se anunta a fi cel mai important eveniment financiar al anului pentru pietele bursiere, depasind cu mult operatiunea Google din 2004 (1.67 miliarde de dolari).

"Nu am construit servicii pentru a castiga bani, am castigat bani pentru a construi servicii mai bune", a declarat patronul fondator al Facebook, Mark Zuckerberg, intr-o scrisoare adresata investitorilor care a insotit dosarul.

La aproape opt ani de la lansarea site-ului intr-o camera de camin a Universitatii Harvard, acesta revendica o cifra de afaceri anuala de 3,71 de miliarde de dolari pentru 2011, dublata intr-un an. Castigurile au fost de 668 milioane de dolari.

Facebook nu a indicat in dosarul inaintat autoritatilor bursiere numarul de actiuni pe care intentioneaza sa le vanda sau pretul lor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
TSMC a dezvăluit planurile pentru lansarea tehnologiei avansate TSMC A16
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel

Sursa: Mediafax

#Facebook listare Bursa, #bursa actiuni, #Facebook actiuni , #Retele sociale

Adaugă comentariu