Pericol social: Retele sociale scad capacitatea de empatie

Autor: Raluca Dan

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 23:04

2354 citiri

Retelele de socializare scad capacitatea de empatie a oamenilor cat si capacitatea de a constientiza consecintele actiunilor lor in lumea reala, potrivit unei cercetatoare britanice in domeniul fiziologiei creierului.

Susan Greenfield, profesoara la Facultatea de farmacologie de la Colegiul "Herriot-Watt" din Edinburgh, a afirmat in cadrul seminarului "Inovatiile media, retelele sociale si constiinta omului", organizat de agentia de stiri rusa RIA -Novosti, ca omul inceteaza sa constientizeze consecintele actiunilor sale si in lumea reala din cauza faptului ca orice actiune de pe retelele sociale poate fi corectata, anunta Realitatea.net.

Cercetatoarea a precizat ca, in ultimii 30 de ani, oamenii de stiinta au remarcat o scadere a empatiei oamenilor ce s-a accelerat semnificativ in ultimii zece ani din cauza dezvoltarii retelelor sociale pe Internet.

Cercetatoarea explica cum lumea virtuala ofera un nivel ridicat de emotie si bucurii, facandu-i pe oameni sa-si piarda deprinderile sociale.

Susan Greenfield a adaugat ca tehnologiile sunt neutre in sine ,dar oamenii sunt influentati in mod negativ de mediul virtual, copiii fiind segmentul cel mai lipsit de aparare in fata acestor pericole

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine

Sursa: Business24

#retele sociale, #Facebook efecte, #efecte retele sociale, #empatie oameni retele sociale , #Retele sociale

Adaugă comentariu