Raport: Numarul mesajelor spam, in scadere cu 82%

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 12:22

1609 citiri

Numarul mesajelor de tip spam a scazut in Romania, in 2011, cu 82% comparativ cu anul precedent, iar procentajul global al celor care au provenit din tara noastra a ajuns la 2,56%, releva editia a cincea a Raportului Anual de Securitate Cisco, prezentat, joi, de catre companie, in cadrul unei conferinte de presa.

Potrivit datelor generale, la nivel mondial, volumul de spam s-a diminuat cu mai mult de jumatate, de la peste 379 miliarde de mesaje zilnic la aproximativ 124 miliarde de mesaje pe zi, in perioada august 2010 - noiembrie 2011.

Conform Cisco Security Intelligence Operations (SIO) profitul infractionalitatii informatice obtinut in urma atacurilor traditionale cu mesaje de masa a scazut cu peste 50% intre iunie 2010 - iunie 2011, de la un miliard de dolari la peste 500 milioane dolari.

In ceea ce priveste tarile in care s-a inregistrat cel mai mare volum de spam in 2011, India se clasa pe primul loc, cu 13.,9% din total, urmata de Vietnam (8%) si Federatia Rusa (7,8%).

In cazul Romaniei, nivelul de spam s-a diminuat, anul trecut, cu 82% fata de 2010, iar procentajul global al mesajelor spam care au originat din tara noastra a ajuns la 2,56% din total.

Previziunile expertilor Cisco arata ca unele dintre principalele tendinte ale anului 2012 vor consta in inlocuirea constanta a atacurilor in masa cu atacuri tintite, cresterea in continuare 'hacktivismului' si atacuri asupra sistemelor de infrastructura critice, precum si a sistemelor de control industrial si a sistemelor de control supervizat si achizitie de date.

Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial in comunicatiile Internet care transforma modul de conectare, de comunicare si de colaborare interpersonala.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
NVIDIA își îndreaptă atenția către industria roboților umanoizi. Ce a declarat CEO-ul companiei
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine

Sursa: Agerpres

#Cisco spam, #numar mesaje spam Cisco Romania , #Piata software

Adaugă comentariu