TVA-ul la mancare ii incaiera pe producatori si pe reprezentantii Ministerului Finantelor

Luni, 05 Noiembrie 2007, ora 22:38

838 citiri

Aflati la aceeasi masa, ieri, la un seminar organizat de agentia de presa Mediafax, reprezentantii producatorilor de alimente si bauturi si cei ai Ministerului Finantelor s-au contrat pe tema reducerii taxei pe valoare adaugata (TVA) pentru produsele de baza si a accizarii bauturilor alcoolice."Din calculele Ministerului Finantelor a reiesit ca influenta reducerii TVA la alimentele de baza asupra bugetului ar fi foarte mare", a declarat Mariana Vizoli, director in minister. Declaratia i-a "aprins" pe producatori, care s-au aratat revoltati de faptul ca guvernul isi protejeaza veniturile in dauna consumatorilor.

"Romania aplica cel mai ridicat nivel al TVA la alimente (n.r. - 19%) din UE, dupa Danemarca, in Anglia taxa nu exista, in timp ce in Germania este de doar 4%. Asta in conditiile in care salariul minim la noi e de cateva ori mai mic decat in Vest", a spus Sorin Minea, presedintele Federatiei Romali-menta.


Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=312766/ target=_blank>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>
Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

Adaugă comentariu