Primaria Bucuresti va suporta in integralitate cresterea pretului gicacaloriei

Marti, 12 Ianuarie 2010, ora 14:37

1851 citiri

Municipalitatea va suporta in totalitate cresterea pretului gicacaloriei, acesta ramanand neschimbat la consumator, a declarat, marti, edilul Capitalei Sorin Oprescu, in urma intalnirii cu primarii celor sase sectoare ale Capitalei, potrivit NewsIn.

Oprescu a precizat ca suma necesara pentru a subventiona pretul gigacaloriei este de circa 100 de milioane de lei, fiind gasite resurse financiare in bugetul PMB, dupa ce, luni , acesta declarase ca Primaria Capitalei nu va putea, din datele preliminare, sa acopere integral cresterea pretului gigacaloriei.

"Am informat ca acceptam cresterea de 8,3% stabilita de ANRE, respingand cererea initiala a ELCEN de crestere a pretului cu 22,1%", a declarat Sorin Oprescu.

Astfel, bucurestenii vor plati si in iarna aceasta un pret de 119 lei pentru gigacalorie.

Pretul de tarifare al gigacaloriei a fost, in sezonul rece 2008/2009, de 248 de lei/gigacalorie, din care populatia platea doar 119 lei, datorita subventiilor asigurate de municipalitate.

Pe 4 ianuarie, Primaria Capitalei anunta ca nu primise, pana la acea data, nicio comunicare oficiala in legatura cu decizia de majorare a pretului gigacaloriei pentru Bucuresti, specificand ca imediat dupa primire se va face o analiza si va anunta o decizie in acest sens.

"Pana in prezent, nu s-a primit la sediul Primariei Capitalei nicio comunicare oficiala in legatura cu decizia de majorare a pretului gigacaloriei pentru municipiul Bucuresti.

Imediat ce se va primi anuntul oficial, primarul general, Sorin Oprescu, va face o analiza impreuna cu RADET si ceilalti factori responsabili in domeniu si va anunta o decizie in legatura cu eventuala crestere a subventionarii gigacaloriei de catre Primaria Municipiului Bucuresti", se arata in comunicatul emis pe 4 ianuarie.

"De altfel, in repetate randuri, Primarul General a dat asigurari ca bucurestenii nu vor avea de suferit in cazul unei cresteri de pret al gigacaloriei", se mai preciza in comunicatul PMB. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#primaria, # bucuresti, # crestere, # pret, # gigacalorie , #stiri Sorin Oprescu

Adaugă comentariu