Dolarul canadian se apreciaza, ca urmare a discursului lui Bernanke

Sambata, 27 August 2011, ora 13:07

1602 citiri

Dolarul canadian a crescut pentru prima data in ultimele cinci saptamani, dupa ce seful Fed a declarat ca partenerul cel mai mare de tranzactii al canadei, SUA, nu este suficient de slabit pentru a necesita stimuli aditionali de urgenta.

Cursul valutar a accelerat in aceasta saptamana in raport cu dolarul american, in conditiile in care activele trezoreriei au avut de castigat pe urma comentariului facut de Bernanke, potrivit caruia economia SUA si-ar putea reveni in cea de-a doua jumatate a acestui an, informeaza Bloomberg.

PIB-ul Canadei a stagnat in cel de-al doilea trimestru, iar un raport guvernamental pe aceasta problema urmeaza sa fie emis saptamana viitoare.

"Activele au fost principalul catalizator pentru dolarul canadian", a declarat Michael Leavitt, broker la MF Global Canada in Montreal.

"Ma astept la aceeasi reactie in majoritatea zilelor din saptamana urmatoare, pana vom primi raportul pe PIB. Ne aflam intr-o stare de expectativa si nu este momentul sa facem incercari indraznete", a adaugat brokerul.

Cursul valutar al dolarului canadian s-a apreciat cu 0,9 procente pana la 98.14 centi pe dolar american, de la valoarea de 99.01 centi inregistrata pe 19 august.

Indicele Standard & Poor's 500 a crescut cu 4,7 procente, iar indicele S&P/TSX a crescut si el cu 2,7%.

Livrarile de petrol din luna septembrie au castigat 4,1% pana la 85.60 dolari pe bariliu, la tranzactiile din New York. Produsele brute, inclusiv petrolul, insumeaza aproximativ jumatate din catigurile Canadei din export.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”

Sursa: Business24

#dolar canadian, # dolar american, # curs sua, # petrol, # canada , #stiri Standard Poor s

Adaugă comentariu