Preturile locuintelor ar putea sa scada in continuare

Marti, 01 Iunie 2010, ora 14:53

2060 citiri

Preturile locuintelor de pe piata europeana sunt in curs de stabilizare, insa pot aparea noi scaderi, in 2011, arata un studiu efectuat de Standard & Poor's, citat de Mediafax.

Scaderea pretului a incetinit in multe state, precum Franta, Italia, Spania si Olanda, mentioneaza studiul Standard & Poor's.

In Marea Britanie, locuintele au inceput sa se scumpeasca de la sfarsitul anului trecut.

"Vedem semne de stabilizare a pietei in Europa, insa o evaluare a economiilor individuale arata inca o imagine mixta. Chiar si in acele state unde preturile au revenit, trendurile pot oscila.

Si in acele tari in care locuintele sunt, probabil, supraevaluate preturile ar putea sa scada pentru a doua oara spre sfarsitul acestui an sau la inceputul lui 2011", a afirmat Jean-Michel Six, analist la Standard & Poor's.

In cazul Frantei, preturile locuintelor sunt supraevaluate cu 18,5%, avand ca nivel de referinta nivelul mediu din perioada 1997-2009. Locuintele sunt supraevaluate si in Marea Britanie, cu 12%, iar in aceste conditii preturile pot inregistra scaderi.

In Germania, locuintele sunt subevaluate cu 12,5%, deoarece piata de profil nu a cunoscut explozia inregistrata in alte state din regiune.

Legat de Spania, tara confruntata cu o criza fara precedent a finantelor publice, agentia considera ca preturile vor trebui sa sufere o corectie de 12% pentru ca piata de profil sa ajunga la un echilibru sustenabil.

In Irlanda, alt stat cu dificultati financiare, locuintele sunt subevaluate cu 12%.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#apartamente, #locuinte, #pret, #sp , #stiri Standard Poor s

Adaugă comentariu