Prima saptamana de crestere pentru Bursa de la New York

Duminica, 28 August 2011, ora 14:11

1720 citiri

Dupa mai mult de o luna de declin, Bursa de la New York a inchis vineri in urcare si a inregistrat prima saptamana de crestere, pe fondul discursului incurajator al sefului Fed, conform Mediafax.

Actiunile listate pe Wall Street au scazut in prima parte a zilei, deoarece Bernanke nu a oferit detalii sau masuri concrete ale planurilor bancii centrale de sustinere a economiei.

 

Piata a trecut insa pe plus, in frunte cu sectorul tehnologiei, dupa ce investitorii au digerat comentariile sefului Fed si au tras concluzia ca banca centrala a lasat loc pentru masuri concrete, desi multi traderi considera ca puterea institutiei de a scoate economia din stagnare este limitata. 

 

Indicele Dow Jones Industrial Average a inchis in urcare cu 1,21%, iar Standard & Poor's (S&P) 500 a avansat cu 1,51%, in timp ce piata Nasdaq a crescut cu 2,49%. 

"Nu a dat pietei verde pentru QE3. Nu a anuntat nici rosu pentru QE3. Prin afirmatia ca inflatia nu reprezinta un motiv de ingrijorare, a lasat loc de ceva pe viitor", comenteaza un analist american.

Pe ansamblul acestei saptamani, indicele Dow Jones a urcat cu 4,3%, S&P 500 a castigat 4,7%, iar Nasdaq 5,9%.

Bernanke a declarat, la conferinta anuala a Fed de la Jackson Hole, ca intalnirea din septembrie consiliului de politica monetara al bancii centrale va dura doua zile, in loc de reuniunea obisnuita de o singura zi, pentru a putea fi discutate mai multe idei de stimulare a economiei.

Desi s-a aratat optimist pe termen lung, Bernanke a avertizat ca Fed considera evenimentele recente drept "tulburatoare" si anticipeaza ca inflatia, deja scazuta, se va mentine la niveluri reduse.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille

Sursa: Business24

#bursa, #piata capital, #bursa new york, #scadere bursa, #crestere bursa, #bernanke, #discurs bernanke , #stiri Standard Poor s

Adaugă comentariu