Internship-ul, primul pas catre succes si bani. Ce nume mari au ales aceasta cale?

Autor: Oana Dimitriu

Marti, 07 Iunie 2011, ora 13:12

2718 citiri

Internship-ul presupune "munca de jos" fara pretentii financiare, de unde incepi sa arati de ce esti tu in stare. Mai mult, internship-ul este un "ritual" prin care multi oameni sunt nevoiti sa treaca, chiar si de mai multe ori, asa cum s-a intamplat si cu Steve Jobs, Bill Gates si chiar cu Steven Spielberg. 

Steve Jobs a obtinut primul job de vara la 12 ani, in Hewlett-Packard

Incercand sa construiasca un instrument electronic, Steve Jobs a realizat ca are nevoie de cateva componente si l-a sunat pe Bill Hewlett, al carui numar de telefon se afla in cartea de telefoane de la Palo Alto.

Presedintele Hewlett-Packard a fost foarte deschis la apelul tanarului Steve Jobs, in urma caruia i-a si oferit componentele necesare, dar si un job de vara la Hewlett-Packard intr-o  linie de asamblare de contoare de frecventa.

Chiar daca asamblarea  era o munca dificila pentru tanarul de 12 ani, entuziasmul l-a ajutat sa realizeze cu succes sarcini in domeniul pentru care facuse deja o pasiune: electronica.

La 17 ani, Bill Gates a facut internship la Casa Reprezentantilor din SUA

In internship-ul din timpul verii la Washington, Bill Gates a indeplinit responsabilitati precum curierat, pregatirea Camerelor pentru sesiunile zilnice si alte sarcini administrative, potrivit Business Insider.

Cativa ani mai tarizu, la o sedinta in Plen a Senatului privind posibilul monopol al Microsoft, Gates le-a reamintit reporterilor despre intenship-ul sau si a spus ca acolo a invatat ca nu trebuie sa se implice in politica.

CEO-ul Xerox, Ursula Burns si-a inceput cariera printr-un internship

Burns a participat la un internship chiar la Xerox, in 1980, ca inginer mecanic pe timpul verii in timp ce isi finaliza studiile de masterat la Universitatea din Columbia.

De acolo, Burns a “escaladat” scara ierarhica de la pozitii in Product Development and Planning, la Assistent Manager si vice-presedinte.

Burns a fost numita CEO in iulie 2009, luand locul Annei Mulchany.

Andrea Jung, CEO Avon a participat la un internship la Bloomingdale’s

Jung este nascuta in Canada si a participat la un internship in New York la Bloomingdale’s inainte sa fie absolventa “magna cum laude” la Universitatea Princeton in 1979.

Dupa ce a lucrat la un lant de retail in San Francisco timp de cateva ani, Jung a devenit director la Neiman Marcus din 1991 pana in 1993.

Andrea Yung s-a alaturat companiei Avon in luna ianuarie 1994 ca presedinte al grupului de marketing din S.U.A. De aici a evoluat la pozitii superioare in cadrul echipei de marketing, iar in 1999 denumita CEO al grupului, urmand ca in 2001sa devin Presedintele Avon Products.

Steven Spielberg si-a inceput cariera intr-un internship neplatit cu norma intreaga la Universal Studios

In cadrul internship-ului de la Universal Studios, Spielberg a foacut primul sau film de scurt metraj pentru difuzare teatrala.

Dupa ce Sidney Shenberg, vice-presedintele de productie al Universal pe atunci, a vazut filmul l-a si angajat pe Spielberg. Astfel, Steven Spielberg a devenit cel mai tanar regizor care a semnat vreodata un contract pe termen lung cu un studio atat de important de la Hollywood.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”

Sursa: Business24

#bani, #cariera, #internship, #job, #munca, #munca de jos, #steve jobs, #succes , #stiri Steve Jobs

Adaugă comentariu