Comisia Europeana trage Romania de urechi in legatura cu taxele rutiere si spatiul feroviar

Joi, 25 Februarie 2016, ora 15:09

1883 citiri

Foto: Arhiva Ziare.com

Comisia Europeana a informat, joi, ca a solicitat Romaniei sa indeplineasca toate cerintele Directivei privind aplicarea taxelor rutiere pentru vehiculele grele destinate transportului de marfuri, informeaza executivul comunitar.

In temeiul directivei 2011/76/UE, statele membre trebuie sa stabileasca sau sa modifice definitiile relevante (de exemplu "taxa de trecere", "taxa de utilizare a infrastructurii") si sa se asigure ca taxele de utilizare sunt proportionale si ca veniturile realizate prin incasarea lor sunt utilizate pentru recuperarea costurilor infrastructurii.

"O examinare detaliata a legislatiei romane a evidentiat faptul ca directiva nu a fost transpusa in mod corect. Romania are la dispozitie doua luni pentru a notifica Comisiei masurile luate in vederea remedierii situatiei; in caz contrar, Comisia poate decide sa sesizeze Curtea de Justitie a UE cu privire la acest caz", afirma Executivul comunitar.

Comisia Europeana vrea sa impuna o taxa unica pe drum in ...citeste mai departe despre "Comisia Europeana trage Romania de urechi in legatura cu taxele rutiere si spatiul feroviar" pe Ziare.com

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”

Sursa: Business24

#Comisia Europeana Romania taxe, #Comisia Europeana taxe rutiere Romania, #Comisia Europeana avertisment Romania , #Stiri Taxe si impozite

Adaugă comentariu