Peste 2.400 de firme au beneficiat de esalonarea platilor

Sambata, 17 Martie 2012, ora 16:10

2295 citiri

Suma esalonata se ridica la un milion de lei

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a acordat in 2011, in vederea sprijinirii firmelor in dificultate, peste 2.400 de esalonari la plata pe o perioada de maximum cinci ani.

Valoarea sumelor esalonate este de peste un miliard de lei, potrivit rezultatelor anuale ale institutiei, preluate de NewsIn.

De asemenea, s-au aprobat amanari la plata penalitatilor sau majorarilor in vederea anularii, cu o valoare cumulata de 44 milioane lei.

ANAF a emis si 6.257 decizii de anulare a penalitatilor de intarziere, in valoare de 24,3 milioane lei.

In septembrie 2011, fostul ministru Georghe Ialomitianu a anuntat ca modificarile Codului Fiscal vizeaza un regim privind esalonarea la plata a obligatiilor fiscale pentru o perioada maxima de cinci ani si incurajarea platii voluntare a obligatiilor fiscale restante prin anularea sau reducerea cu 50% a penalitatilor.

Totodata, a fost modificata ordinea de distribuire si de stingere a obligatiilor fiscale, astfel incat platile efectuate de contribuabili sa stinga mai intai creantele fiscale principale, iar in cadrul acestora cu prioritate cele cu retinere la sursa.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NewsIn

#taxe impozite, #ANAF declaratii, #venituri anaf, #fisc venituri, #administratia fiscala , #Stiri Taxe si impozite

Adaugă comentariu