Americanii vor o alianta a statelor riverane Marii Negre

Joi, 01 Octombrie 2009, ora 09:54

1267 citiri

Marea Neagra are rezerve de hidrocarburi, iar statele riverane trebuie sa se alieze pentru exploatarea zacamintelor, a declarat, miercuri, la Bucuresti, Richard Morningstar, reprezentantul special pentru energie al SUA in Eurasia, la deschiderea Black Sea Energy and Economic Forum.

"Ma voi ocupa personal de asta", a firmat oficialul american. El a mai afirmat ca securitatea energetica poate fi asigurata cel mai bine prin diversificarea rutelor de aprovizionare.

La randul sau, Paolo Scaroni, CEO Eni, a spus ca regiunea Marii Negre reprezinta o piata cheie pentru grupul italian si UE.

El considera ca proiectele de constructie a gazoductelor Nabucco - sustinut de UE si SUA - si South Stream - dezvoltat de Rusia si Italia - sunt complementare si nu concurente.

Presedintele Traian Basescu l-a primit, miercuri, la Cotroceni, pe Morningstar, caruia i-a spus ca Romania a semnat luni un parteneriat strategic cu Azerbaidjanul, important prin prisma participarii la proiectul Nabucco.

Seful statului i-a spus oficialului american ca este increzator ca Statele Unite sunt implicate in proiectele energetice din zona Marii Negre. Morningstar a dat asigurari in ceea ce priveste implicarea Statelor Unite in problema proiectelor energetice si in legatura cu importanta regiunii Marii Negre. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate

Sursa: Business24

#hidrocarburi, #marea, #neagra, #sua , #stiri Traian Basescu

Adaugă comentariu