Legile austeritatii, publicate in MO

Miercuri, 30 Iunie 2010, ora 17:26

1783 citiri

Legile care prevad reducerea salariilor cu 25% si recalcularea unor pensii speciale, adoptate in urma negocierilor cu FMI, au fost publicate miercuri in Monitorul Oficial, precizeaza NewsIn.

Potrivit negocierilor cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala, legile trebuie sa fie in vigoare pana la 1 iulie pentru ca Romania sa primesca urmatoarele transe din imprumutul contractat de la institutiile financiare.

Legile au fost contestate la Curtea Constitutionala (CCR) in forma lor initiala, iar judecatorii Curtii au decis ca reducerea pensiilor cu 15% si recalcularea pensiilor magistratilor sunt neconstitutionale.

Parlamentul a adoptat noua forma a celor doua legi marti, cu 323 voturi pentru si 24 impotriva, iar presedintele Traian Basescu a semnat marti seara decretele de promulgare.

Ca urmare a deciziei CCR, care a considerat ca reducerea pensiilor si recalcularea pensiilor magistratilor contravin Legii fundamentale, Guvernul a decis majorarea TVA de la 19% la 24%, pentru a se incadra in deficitul convenit cu FMI.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Economia Rusiei contra cronometru. Spoiala de suprafață a industriei în floare, finanțată de China, și realitatea cruntă a vieții oamenilor de rând
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul

Sursa: Business24

#legi, #mo, #pensii, #salarii , #stiri Traian Basescu

Adaugă comentariu