Presedintele Basescu l-a suspendat din functie pe ministrul muncii Paul Pacuraru

Marti, 23 Septembrie 2008, ora 10:07

1368 citiri

Presedintele Traian Basescu l-a suspendat luni din functie pe ministrul muncii Paul Pacuraru, avand in vedere ca DNA a inceput urmarirea penala a acestuia, informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale, remis marti NewsIn. "Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat luni, 22 septembrie, Decretul privind suspendarea din functia de ministru al Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse a domnului Paul Pacuraru, avand in vedere ca Directia Nationala Anticoruptie din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a inceput urmarirea penala fata de acesta, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita", se arata in documentul citat.


Senatul a decis pe 26 august ca Paul Pacuraru poate fi urmarit penal, avizand o cerere a DNA in acest sens.


Ministrul Muncii s-a prezentat la DNA, pe 19 septembrie, unde a fost chemat, potrivit unor surse judiciare, pentru a i se aduce la cunostinta in legatura cu dosarul in care procurorii il cerceteaza pentru luare de mita. Pacuraru a declarat ca, in dosarul lui care se afla la DNA, luarea de mita este "o infractiune conexa, nu directa", si are in spatele ei "zero lei si zero bani".


DNA a sesizat Senatul, pe 18 aprilie, pentru a cere inceperea urmarii penale in cazul ministrului Paul Pacuraru in conformitate cu prevederile art. 109 alin. 2 din Constitutia Romaniei si art. 12 si 19 din Legea 115/1999 privind raspunderea ministeriala, republicata si avand in vedere Decizia Curtii Constitutionale nr.270 din 10 martie 2008, se arata in comunicatul DNA.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

Adaugă comentariu