Sindicalistii din Educatie ameninta ca blocheaza anul scolar daca se amana majorarile salariale

Marti, 27 Ianuarie 2009, ora 15:44

841 citiri

Sindicalistii din Educatie spun ca vor opri negocierea contractul colectiv de munca si ca vor lua in calcul si declansarea grevei generale, daca Executivul va ingheta salariile pentru sase luni.

"Daca vor ingheta salariile, inghetam si noi contractul colectiv de munca si anul universitar", a precizat, pentru NewsIn, liderul Federatiei "Alma Mater", Razvan Bobulescu. Aceasta se arata nemultumit ca propunerea privind inghetarea salariilor nu a venit in cadrul negocierilor cu sindicatele. "Am aflat din presa acest lucru, iar astfel de masuri nu se iau arbitrar", a mai spus Bobulescu.
Si reprezentantii cadrelor didactice din preuniversitar sunt nemultumiti.

"Daca Traian Basescu este de acord sa inghete legea pe care el insusi a promulgat-o, atunci sa inghete toata Constitutia si Legea invatamantului. Confederatiile sindicale care au mers la negocierile cu guvernul nu au fost mandatate de federatiile din educatie sa negocieze salariile, deci masurile de inghetare a salariilor profesorilor nu au fost negociate legal. Ca reactie, noi vom bloca reforma si pactul pe educatie, daca politicienii arata ca nu dau doi bani pe ele", afirma presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor.


Guvernul ar putea propune, in proiectul bugetului pe 2009, inghetarea salariilor bugetarilor pentru cel putin sase luni, iar majorarea salariilor profesorilor ar urma sa fie facuta abia din septembrie, in trei transe de cate 10%, pana la sfarsitul anului, au declarat azi pentru NewsIn, surse guvernamentale.
Presedintele Traian Basescu a declarat, tot marti, la postul public de radio, ca nu ar reactiona negativ daca guvernul ar propune un moratoriu de sase luni pe majorari salariale si de pensii pentru a folosi banii de la buget in investitii.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
ChatGPT a fost dat în judecată, de o asociaţie de protecţie a vieţii private:"Nici chiar editorul său, OpenAI, nu îl poate opri"
Vizita neașteptată a lui Elon Musk în China. Ce urmărește să obțină miliardarul american din întâlnirile cu oficialii comuniști VIDEO

Sursa: Business24

#greva, # salarii, # contract , #stiri Traian Basescu

Adaugă comentariu