Cum va atrage USL turistii straini in tara

Joi, 15 Martie 2012, ora 16:01

1387 citiri

USL isi propune cand vine la guvernare atragerea turistilor straini, acesta fiind principalul obiectiv al Opozitiei in domeniul turismului, a anuntat joi vicepresedintele departamentului de turism al USL, Alin Burcea.

"Cel mai important lucru pentru USL este aducerea de turisti straini. Incoming-ul este tinta numarul unu in viziunea noastra pentru guvernarea ce va veni, pentru ca sunt bani noi care intra in economie. Incoming-ul este cea mai curata forma de export pentru ca exportam la turism aer, soare, mancare, bautura, distractie".

"Aici sunt multe de facut, trebuie sprijinite agentiile romane care fac incoming, ganditi-va cat de greu e sa promovezi un produs care nu are brand, precum Romania. Trebuie sa sprijinim cele 15 agentii care fac incoming in Romania, la brosuri sa ii confinantam, la site-uri".

"Vrem o prima de incoming pentru fiecare turist strain adus in hotel sa se primeasca un euro, doi euro, este cea mai buna forma de stimulare pentru turistii pe care i-ai adus, sa vedem daca se poate aplica din punct de vedere legislativ acesta prima pentru incoming si aceasta suma sa se scada din impozitul pe profit", a declarat el.

USL mai vrea sa scuteasca de impozit pe profit, pe o perioada de cinci ani, investitiile noi in turismul balnear si pentru o perioada mai mica de trei ani in ceea ce priveste infrastructura de agrement, a adaugat Burcea.

Tarife speciale ale Tarom pentru cursele pe litoralul romanesc sunt o alta tinta a USL, a precizat el, pentru ca "e mai ieftin pentru un clujean sa ia avionul pana la Mallorca decat pana la Navodari".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro

Sursa: NewsIn

#Alin Burcea solutii turism, #Alin Burcea turism incoming, #Burcea declaratii masuri USL turism , #Turism in Romania

Adaugă comentariu