Prima enciclopedie online despre genocide va fi lansata anul acesta

Vineri, 12 Ianuarie 2007, ora 07:55

953 citiri

Prima enciclopedie online asupra violentelor in masa care au avut loc in secolul al XX-lea, de la Holocaust la genocidul din Rwanda, va fi lansata in 2007 de o echipa de specialisti internationali, transmite AFP.

"In materie de distrugere a populatiilor civile, secolul al XX-lea a fost unul dintre cele mai sumbre din istorie", a explicat Jacques Semelin, profesor la Centrul de studii si cercetari internationale (CERI), inaintea unei conferinte care a avut loc la Marsilia.

Actualitatea judiciara internationala dovedeste acest lucru: la Bagdad, procesul a sase fosti responsabili din timpul regimului lui Saddam Hussein, acuzati de masacrarea a aproape 180.000 de kurzi in perioada 1987-1988, a fost redeschis saptamana aceasta, in timp ce Tribunalul Penal International (TPI) pentru fosta Iugoslavie va deschide joi procesul unuia dintre presupusii responsabili ai asediului orasului Sarajevo care a facut mii de victime in randul populatiei civile intre anii 1992 si 1995.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american

Sursa: Business24

Adaugă comentariu