UniCredit Tiriac Bank a preluat Banca di Roma

Joi, 12 Iunie 2008, ora 15:18

2051 citiri

UniCredit Tiriac Bank a finalizat ultimele actiuni administrative din cadrul proiectului de preluare a activitatii sucursalei de la Bucuresti a Banca di Roma.In Romania, procesul de transfer operational a inceput la sfarsitul lunii decembrie 2007 si a constat in preluarea de catre UniCredit Tiriac Bank a portofoliului de clienti, a angajatilor, activelor si pasivelor Banca di Roma, ultima etapa fiind dedicata activitatilor administrative de inchidere si radiere a sucursalei.


"Transferul operational al activitatii Banca di Roma a venit ca o consecinta a fuziunii ample de la nivel european dintre UniCredit Group si Capitalia. Banca va ramane si in continuare concentrata pe planurile de extindere organica, pe imbunatatirea modelului de servicii si a calitatii oferite tuturor clientilor", se arata in comunicatul UniCredit Tiriac Bank.


Fuziunea dintre UniCredit Group si Capitalia a avut loc in octombrie 2007, determinand inceperea integrarii operatiunilor sucursalelor Banca di Roma (detinuta de Capitalia) in entitatile bancare detinute de UniCredit, in toate tarile in care cele doua grupuri financiare erau prezente.


UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank detinea, la 30 martie, active totale de 3,7 miliarde euro si gestioneaza, in prezent, o retea de 172 de unitati bancare prin care deserveste circa 600.000 clienti.


Grupul este prezent in Romania si prin UniCredit Leasing Corporation, CA-IB Securities, CA-IB Romania, UniCredit Insurance Brokers, Pioneer Asset Management, UniCredit Markets and Investment Banking, UniCredit Processes and Administration si HVB Banca Pentru Locuinte.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
De ce se îngrămădesc românii acum să-și facă credite. „Tendințele s-au schimbat mult în ultimul an”

Sursa: Business24

Adaugă comentariu