Deutsche Telekom a afisat un profit trimestrial peste estimari

Joi, 05 Noiembrie 2009, ora 13:07

1310 citiri

Deutsche Telekom AG, cea mai mare companie de telefonie din Europa, a inregistrat o crestere a profitului cu 7,2% in al treilea trimestru, peste asteptari, pe fondul reducerilor de costuri, si a confirmat tintele pentru 2009, relateaza Bloomberg, preluat de NewsIn.

Profitul net a crescut la 959 milioane euro, de la 895 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat compania germana. Analistii estimau, in medie, un profit de 830 milioane euro, potrivit unu sondaj Bloomberg. Deutsche Telekom si-a confirmat tintele afluxului de cash-flow din acest an, de 7 miliarde euro.

"Marja este solida si afluxul de capital este incurajator. Rezultatele vor majora estimarile legate de dividende", a declarat Guy Peddy, analist in cadrul Macquarie Capital Europe.

Deutsche Telekom, ca si concurentii Vodafone si France Telecom, a redus costurile pentru a compensa scaderea cererii de servicii de telecomunicatii, in contextul crizei economice.

Deutsche Telekom isi fuzioneaza operatiunile T-Mobile din Marea Britanie cu divizia Orange, a France Telecom, si majoreaza cheltuielile pentru extinderea retelei T-Mobile in Statele Unite.

"Am continuat tendinta pozitiva din al doilea trimestru si am intensificat ritmul", a declarat directorul executiv, Rene Obermann.

Deutsche Telekom a mai precizat ca profitul inainte de taxe, impozite, depreciere si amortizari va scadea in acest an cu 2-4%, de la nivelul de 19,46 miliarde euro atins in 2008, excluzand divizia elene OTE.

Afluxul de cash-flow din al treilea trimestru a fost de 5,1 miliarde euro.

Politica grupului ramane de a acorda dividende atractive, a declarat Andreas Leigers, purtator de cuvant al Deutsche Telekom.

In 2008, compania a platit dividende de 78 centi/actiune.

In perioada analizata, vanzarile, incluzand OTE, au crescut cu 5,2%, la 16,3 miliarde euro, de la 15,5 miliarde euro.

Castigurile ajustate inainte de taxe, impozite, depreciere si amortizari au crescut cu 5,2%, la 5,53 miliarde euro, de la 5,3 miliarde euro.

Analistii estimau vanzari de 16,3 miliarde euro si castiguri ajustate inainte de taxe, impozite, depreciere si amortizari de 5,3 miliarde euro. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#Deutsche Telekom, # profit, # vanzari, # dividende , #stiri Vodafone

Adaugă comentariu