France Telecom si Deutsche Telekom isi vor fuziona filialele din Marea Britanie

Marti, 08 Septembrie 2009, ora 13:16

1415 citiri

France Telecom si Deutsche Telekom au decis sa-si fuzioneze filialele din Marea Britanie, devenind astfel cel dintai operator de telefonie mobila al tarii, au anuntat, marti, grupurile intr-un comunicat, citat de AFP, preluat de NewsIn.

Cele doua grupuri au inceput o serie de negocieri exclusive, pentru a reuni T-Mobile UK si Orange UK intr-o societate comuna, in cadrul careia fiecare va detine 50% din actiuni.

Cu circa 28,4 milioane clienti, noua societate va avea o cota de piata de 37% in Marea Britanie, depasind O2 si Vodafone.

"Vom deveni numarul unu si un numar unu puternic in Marea Britanie", a declarat directorul financiar France Telecom, Gervais Pellissier.

Zvonurile unei cooperari intre cele doua grupuri se intensificasera in ultimele zile.

"Piata britanica este cea de-a doua din Europa ca marime si, fara indoiala, una dintre cele mai dificile si mai competitive", a subliniat la randul sau directorul financiar Deutsche Telekom, Timotheus Hottges.

Marea Britanie este singura mare piata europeana in care functioneaza cinci mari operatori.

Deutsche Telekom cauta de mai mult timp o solutie pentru filiala britanica, ce are o situatie financiara dificila, dar pe care nu voia sa o restructureze fara un partener.

Operatiunea trebuie sa fie aprobata de autoritatile de supraveghere ale celor doua companii si de autoritatile de concurenta. Semnarea contractului este prevazuta pentru sfarsitul lunii octombrie.

 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Business24

#fuziune, # filiale, # operatori , #stiri Vodafone

Adaugă comentariu