Skoda vrea sa-si dubleze veniturile in urmatorii zece ani

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 14:16

1013 citiri

Compania auto ceha Skoda, divizie a constructorului german de autovehicule Volkswagen, intentioneaza sa-si dubleze veniturile in urmatorii zece ani, cu ajutorul vanzarilor mai mari pe pietele cu dezvoltare rapida din afara Europei, a declarat Winfried Vahland, presedintele consiliului de directori, precizeaza Mediafax.

Skoda este a doua mare companie din Cehia in functie de vanzari. Exporturile constructorului auto au o pondere de 7% in exporturile totale ale statului si, in aceste conditii, reprezinta un importat factor de crestere economica pentru Cehia, noteaza Reuters.

"Obiectivul nostru este de a dubla, cel putin, pana la sfarsitul acestei decade vanzarile totale ale brandului, comparativ cu volumele de azi", a afirmat Vahland.

Vanzarile Skoda din tarile din afara Europei, concentrate in principal in China si Rusia, reprezinta 30% din total, potrivit companiei.

Constructorul auto a vandut anul trecut 684.226 de masini, volum cu 1,4% peste cel din 2008. Vanzarile din China au urcat de mai mult de doua ori, la 122.556 autovehicule.

In schimb, veniturile au scazut cu 6,2%, la 188 de miliarde de coroane (10,7 miliarde de dolari).

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Citește și:
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro

Sursa: Business24

#skoda, #venituri, #profit, #masini , #stiri Volkswagen

Adaugă comentariu