FBI cerceteaza "cazul iPad"

Vineri, 11 Iunie 2010, ora 17:21
2186 citiri
FBI cerceteaza "cazul iPad"

Biroul Federal de Investigatii a demarat o serie de cercetari privind o bresa la sistemul de securitate al website-ului AT&T, prin care se permitea accesul la adresele de e-mail ale celor care au cumparat iPad.

Reprezenantii AT&T au recunoscut miercuri ca site-ul companiei avea un defect de securitate care putea fi folosit pentru a copia baza de adrese e-mail ale cumparatorilor de iPad.

FBI a preluat cazul, in ciuda faptului ca cei de la AT&T au declarat joi ca au rezolvat problema. Nici reprezentantii Apple si nici cei AT&T nu au comentat decizia FBI, potrivit Wall Street Journal.

Defectul a fost descoperit de un grup format din experti IT, care au reusit sa gaseasca adresele de e-mail, ghicind numerele de identificare ale iPad-urilor conectate la reteaua mobila AT&T.

In acest fel, au descoperit 114,000 de adrese de e-mail, printre acestea regasindu-se adrese ale oficialilor AT&T, ale unor importanti oameni din armata americana si ale unor oameni politici.

Printre ei si primarul New York-ului, Michael Bloomberg, care nu s-a aratat foarte deranjat de incident. Relatiile dintre Apple si AT&T nu sunt dintre cele mai bune.

Chiar daca lansarea iPhone a adus succes ambelor companii, faptul ca utilizatorii s-au plans ca pierdeau reteaua in mijlocul conversatiilor a creat tensiuni intre producatorul gadgetului si AT&T. 

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#apple, #at, #e, #fbi, #ipad, #mail, #t , #stiri Apple