iPhone, la jumatate din pret

Marti, 09 Iunie 2009, ora 10:56
4368 citiri
iPhone, la jumatate din pret

Compania americana Apple a injumatatit, luni, pretul de referinta al variantei entry-level (cu cel mai mic pret) a modelului iPhone, la 99 de dolari pe unitate, si a prezentat o noua varianta high-end a iPhone 3G, pentru a-si consolida pozitia pe piata in urma intensificarii concurentei.

Pe piata telefoanelor multimedia entry-level, iPhone trebuie sa faca fata unui nou concurent introdus de Palm, in timp ce, zona high-end (produse mai performante, cu mai multe functii, insa mai scumpe) a inregistrat recent lansarea noilor dispozitive dezvoltate de compania canadiana Research in Motion, parintele marcii BlackBerry, transmite Reuters, precizeaza Mediafax.

Apple a dezvaluit luni o noua varianta a iPhone, mai performanta si cu o serie de functii noi pentru producatorul american, precum inregistrarea video si mai multe facilitati audio, incercand astfel sa faca fata ofertelor concurentei.

Analistii considera ca reducerea la jumatate a pretului celei mai ieftine variante de iPhone ar putea dubla vanzarile modelului.

Noua varianta iPhone poarta denumirea "3GS", Apple adaugand "S" la indicativul modelului anterior pentru a sugera viteza mai mare de navigare pe Internet a modelului. Pretul de referinta al noului telefon, care va fi introdus pe piata pe 19 iunie, este de 199-299 de dolari pe unitate.

Apple sustine ca a vandut, pana in prezent, peste 40 de milioane de telefoane iPhone si media player-e iPod Touch. In aprilie, cifra se plasa la 37 milioane de unitati.

Pe langa modificarea ofertei de telefoane mobile, Apple a ieftinit mai multe laptop-uri Mac , intr-o competitie dura pentru clienti pe o piata dominata de impactul recesiunii.

 

Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#iphone, #palm, #preturi, #telefoane , #stiri Apple