Cartel ALFA ii cere lui Dancila sa trimita Corpul de Control la Muzeul National de Istorie

Marti, 19 Februarie 2019, ora 16:28
1336 citiri
Cartel ALFA ii cere lui Dancila sa trimita Corpul de Control la Muzeul National de Istorie
Foto: Arhiva Facebook/ Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA"

Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA" solicita prim-ministrului Viorica Dancila sa trimita Corpul de Control la Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR), pentru verificarea mai multor aspecte.

Muzeul National de Istorie a Romaniei, institutie ce ar fi trebuit sa fie emblematica in peisajul cultural national, a devenit un caz clasic de derapaj managerial cu consecinte grave asupra climatului de munca, se mentioneaza intr-un comunicat remis marti de "Cartel ALFA".

"De ani buni, in numeroase memorii, petitii si scrisori deschise adresate Ministerului Culturii si Identitatii Nationale, ramase fara raspuns si efect, o parte reprezentativa a corpului de specialisti ai acestei institutii (membri ai Sindicatului Lucratorilor din MNIR, afiliat la CNS Cartel ALFA) a semnalat o serie de nereguli cu privire la nerespectarea regimului achizitiilor bunurilor de patrimoniu si nerespectarea prevederilor Ordonantei 26/2012 privind unele masuri de reducere a cheltuielilor publice", se precizeaza in comunicatul "Cartel ALFA".

Sindicatul acuza faptul ca aceste actiuni legitime ale angajatilor au avut drept consecinte presiuni, tratamente discriminatorii si actiuni de intimidare si hartuire a salariatilor (in special a celor care au semnat memoriile).

"Acest mod defectuos, dupa opinia noastra, de aplicare a managementului este principalul responsabil pentru exodul de specialisti si de personal auxiliar. In ultimii ani, au parasit muzeul angajati din sectiile Arheologie, Istorie, Numismatica, Patrimoniu, Relatii Publice si Muzeul Filatelic, precum si din compartimentele Achizitii Publice, Contabilitate, Juridic si Tehnic.

In urma demisiilor, MNIR a ramas fara arheozoolog, fara antropolog, fara arhitect, fara specialist pentru epoca dacica, iar grupul de specialisti pentru preistorie s-a redus dramatic", acuza "Cartel ALFA".

Neintelegerea perpetua din muzeu a devenit o importanta sursa de venit pentru terti

Sindicalistii s-au declarat nemultumiti de actiunile managerului muzeului aratand ca acesta a interzis participarea specialistilor la cercetari arheologice preventive si de salvare.

"Sub pretextul proiectului Noul MNIR (a carui demarare a fost ratata si amanata pana la un termen nedefinit), domnul Ernest Oberlander-Tarnoveanu, actualul manager, a interzis participarea specialistilor la cercetari arheologice preventive si de salvare, dar si la competitii de proiecte sau granturi finantate de Ministerul Cercetarii sau din alte fonduri, toate ...citeste mai departe despre "Cartel ALFA ii cere lui Dancila sa trimita Corpul de Control la Muzeul National de Istorie" pe Ziare.com

#Dancila corp control muzeu istorie , #Stiri Arta