Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Arta > Stiri Arta
A   A   A

Cutite de vanatoare ale lui Ceausescu, vandute la licitatie. Cat au costat

Cutite de vanatoare ale lui Ceausescu, vandute la licitatie. Cat au costat
Cutite de vanatoare care i-au apartinut lui Ceausescu FOTO Artmark
O colectie de cinci cutite de vanatoare care i-au apartinut lui Nicolae Ceausescu a fost adjudecata, marti seara, la licitatia organizata online de Artmark, la pretul de 800 de euro.
Potrivit Artmark, colectia include patru cutite cu maner din corn de cerb ce par a fi lucrate din trofeele vanate de fostul dictator si a fost insotita de certificate de provenienta RAAPPS. Pretul de pornire a fost de 250 de euro.
Cel mai bine vandut lot al licitatiei de sabii si covoare a fost o katana cu teaca, realizata si semnata de maestrul Bishu Osafune Kiyomitsu, in perioada Tenmon, august 1536, insotita de certificat NBTHK si Oshigata, la pretul de 14.000 de euro.

Intre loturile adjudecate la sume ridicate se mai numara: covor iranian Qum din matase, la 6.500 de euro; sabie scurta tip Wakizashi, Japonia, 1716-1736, insotita de certificat NBTHK, la 5.500 de euro; sabie de ofiter, de onoare, cu teaca, ce poarta cifrul si semnatura Regelui Carol al II-lea, pentru elev-ofiter sef de promotie Stefanescu D. Nicolae al Liceului militar "Nicolae Filipescu", la 5.000 de euro; covor Tekke din lana, din colectia Weinberg, la 4.750 de euro; rapiera italiana, cu lama semnata Antonio Picinino, secolul al XVII-lea, la 3.250 de euro; sabie prusaca, model 1889, folosita in perioada Primului Razboi Mondial, la 2.250 de euro. ...citeste mai departe despre "Cutite de vanatoare ale lui Ceausescu, vandute la licitatie. Cat au costat" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Joi, 19 Noiembrie 2020, ora 02:21

 Articol citit de 1668 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor