Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Arta > Muzica
A   A   A

Lacul Lebedelor, cel mai vizionat balet al tuturor timpurilor, pe scena Operei Nationale Bucuresti

Lacul Lebedelor, cel mai vizionat balet al tuturor timpurilor, pe scena Operei Nationale Bucuresti
Foto: Opera Nationala Bucuresti / Lavinia Hutanu
Opera Nationala Bucuresti prezinta duminica, 10 noiembrie 2019, incepand cu ora 18:30 spectacolul de balet "Lacul Lebedelor" de Piotr Ilici Ceaikovski.
Regia si coregrafia poarta semnatura lui Gheorghe Iancu, scenografia a fost realizata de catre Luisa Spinatelli, iar lighting design-ul de catre Camilla Piccioni. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.

Legenda despre printese transformate in lebede de un vrajitor rau, in care vraja lui poate fi spulberata numai prin iubirea unui print, ramane si in zilele de astazi poate cea mai frumoasa poveste de balet ce a fost lasata posteritatii.

Coregraful Gheorghe Iancu, despre spectacolul de pe scena Operei Nationale Bucuresti:

"Am crescut si am visat cu Lacul lebedelor. Nu stiu ce ma fascina... poate maiestria coregrafului Oleg Danovski, dansatorii sau toate impreuna.

Cred ca traditia atrage foarte tare publicul fiindca ce am ales sa mentin din versiunea clasica este capodopera, deci nemuritoare. Am considerat ca este foarte bine sa plasez spectacolul in epoca in care a trait Ceaikovski.

Este o epoca foarte eleganta, dupa parerea mea. Am fost foarte interesat de istoria ultimului tar rus si am gasit ca este o legatura foarte buna din punct de vedere muzical. Putem sa-i spunem balet neoclasic, dar are si zone moderne.

(Video: Sebastian Bucur/ Opera Nationala Bucuresti)

Niciodata nu am dorit sa pun o stampila stilistica. Pentru mine stilul trebuie sa fie subjugat ideii. Ideea primeaza. Stilul se definitiveaza din mers. Erotismul este ceva ce imi apartine.

Este greu sa vorbesti despre sine, dar intotdeauna senzualitatea si erotismul au facut parte din expresia mea artistica, ca om si ca dansator, si au un mare impact in viata mea, in tot ce am facut, insa cu precadere in teatru."

Urmatoarea reprezentatie va avea loc miercuri, 4 decembrie, incepand cu ora 18:30.

Biletele se gasesc pe tickets.operanb.ro si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni - duminica intre orele 10:00 - 13:00 si 14:00 - 19:00).

Sponsor oficial: Enel Green Power
Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea, Leonidas
Parteneri: Casa de Flori, Artmark, Sansha
Partener de traditie: RFI Romania
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Romantic FM, Gold FM, Radio Seven, Ziarul Metropolis, Zile si Nopti, Observator Cultural, Agerpres, Ziare.com, Business24, Marea Dragoste, Raftul cu Idei, Leviathan, Magazinul Verde, Ordinea Zilei
Facebook ShareTweet
 Vineri, 08 Noiembrie 2019, ora 16:55
 Autor:  Comunicat de presa

 Articol citit de 1120 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor