Ministrul Culturii compară „Teambuilding” cu „Nea Mărin miliardar”: „Nu trebuie să ne ascundem după deget”

Sambata, 14 Ianuarie 2023, ora 14:31
588 citiri
Ministrul Culturii compară „Teambuilding” cu „Nea Mărin miliardar”: „Nu trebuie să ne ascundem după deget”
Ministrul Culturii Lucian Romaşcanu a comentat controversele din jurul filmului Teambuilding FOTO Facebook

Ministrul Culturii Lucian Romaşcanu declară că a văzut controversata comedie românească Teambuilding, despre care afirmă că este, probabil, o comedie de succesul lui ”Nea Mărin miliardar” al generaţiei de astăzi, argumentând că avem foarte multe filme de artă, suntem multiplu premiaţi la marile festivaluri internaţionale, dar ”sunt o nişă”, în timp ce un film cu succes la public ”se face după altă reţetă, cu un alt tip de mesaj care, iată, şi-a găsit un exponent în Teambuilding”.

Ministrul Culturii a mărturisit, sâmbătă, în emisiunea Insider Politic, că a văzut comedia românească Teambuilding, despre care spune că „este, probabil o comedie de succesul lui «Nea Mărin miliardar» al generaţiei de astăzi”. El declară se fereşte să se pronunţe despre film, dacă acesta este bun sau rău, spunând că fiecare judecă acest aspect.

„Există două filtre pentru un act artistic. Este filtrul popular, şi anume cât de mulţi oameni cumpără un bilet, pentru că nu s-a dat gratis nicăieri, cineva a băgat mâna în buzunar să vadă acel film. Deci succesul de public şi ceea ce spun criticii. Din punct de vedere al industriei, cinematografia este făcută să producă profit. Ne uităm la cei care au inventat cinematograful comercial - nu scoate film de artă America decât din când în când. Noi probabil că aveam nevoie de o comedie după «Nea Mărin miliardar» care să ne scoată din casă şi să mergem la film. Sunt exagerări de limbaj, sunt poate exagerări privind viaţa din corporaţie, dar este un film al tinerilor pentru tineri şi nu trebuie să ne ascundem după deget.

Din punctul meu de vedere, cine porneşte această discuţie o porneşte – cred şi vreau să fiu scuzat dacă exagerez – pentru faptul că e un mesaj pe care te poţi urca. E un film ca oricare altul, la care, dacă vrei să dai bani, dai, dacă nu vrei să dai bani nu dai. Noi avem foarte multe filme de artă, foarte multe şi suntem multiplu premiaţi la marile festivaluri internaţionale, dar sunt o nişă. Un film cu succes la public se face după altă reţetă, cu un alt tip de mesaj care, iată, şi-a găsit un exponent în Teambuilding. A mai fost şi Miami Bici, au mai fost şi altele”, a declarat Lucian Romaşcanu sâmbătă, la Prima Tv, în emisiunea Insider Politic.

Referindu-se la filmele româneşti care încep să aibă succes la public, ministrul susţine că nu poate critica pe nime ...citeste mai departe despre "Ministrul Culturii compară „Teambuilding” cu „Nea Mărin miliardar”: „Nu trebuie să ne ascundem după deget”" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#teambuilding, #Film, #lucian romascanu, #nea marin , #Stiri Arta